artikel over De Husselmus op de website van Natuurlijk Ommen

Op zoek naar een onverwacht assortiment aan artikelen? Laat je verrassen in de sfeervolle non-profit winkel de Husselmus welke gevestigd is aan de Varsenerpoort 12 in Ommen.

De Husselmus is een non-profit winkel waar iedereen kan genieten van verschillende artikelen. De winkel bestaat sinds mei vorig jaar, sinds 8 januari 2015 is de Husselmus een stichting.

Wat maakt deze winkel zo bijzonder en wat vindt men hier? En waarom is het een stichting geworden? Natuurlijk Ommen nam een kijkje en sprak met oprichtster Simone Pol.

 

 

‘De Husselmus heb ik vorig jaar mei opgericht. Een winkel, die kansen biedt voor iedereen die zijn of haar creaties of artikelen onder de aandacht wil brengen. Het is een gezellige sfeervolle snuffelwinkel, het assortiment wisselt steeds. Dagelijkse bezoekers aan onze binnenstad lopen hier graag binnen. Men kan onder andere aan de Varsenerstraat of op het Vrijthof parkeren.

We zijn 8 januari 2015 een stichting geworden. Dit wilde ik graag. Ik heb mensen bijeen gekregen die dit concept waarderen en mee willen helpen met het doorontwikkelen van deze winkel. Enkelen van hen zitten in het bestuur. Het zelfstandig runnen van een winkel kost enorm veel tijd, ervan leven lukt met dit concept niet, toch wilde ik dit in stand houden, vandaar nu een stichting’, aldus Simone Pol.

Winkelen bij de Husselmus is verrassend. Ben je er nog niet geweest? Loop dan eens binnen. Je vindt hier onder andere kunst, sieraden, kleding, badspullen, cadeaupakketjes, servies etc. Er is zelfs een ruimte ingericht met nostalgische lp`s. De artikelen zijn allemaal afkomstig van creatievelingen, kunstenaars, verzamelaars etc. Ben je ambitieus en wil je een plaatsje voor jouw werk of producten? Iedereen is welkom om kennis te maken met de winkel en het concept.

 

Tot ziens!

Tekst en foto`s: Marjolijn Rhee