{

“Wij bieden een podium aan iedereen die mooie spullen te verkopen heeft.”

‘De Husselmus’ stelt zich voor!

‘De Husselmus’ bestaat bijna 4 jaar.
Rina de Putter is vrijwilligster en vertelt over de winkel.

“Het is een idee van Simone Pol. Zij is met dit concept gestart. Na een jaar is ‘De Husselmus’ een stichting geworden. Inmiddels draait ‘De Husselmus’ ruim 2½ jaar onder een bestuur, gevormd door mensen die de winkel een warm hart toedragen. De winkel wordt bemenst door een groep enthousiaste vrijwilligers. Door het initiatief van Simone is ‘De Husselmus’ op deze plaats terecht gekomen.”

‘De Husselmus’ is een winkel met brocante, vintage, curiosa, retro en home-deco. In onze sfeervolle winkel in het centrum van Ommen is van alles te koop.”

 

Verhuur per plank

“De Husselmus verhuurt verkoopruimte per plank of per kast. U kunt bij ons een schap of kast huren om uw mooie spulletjes te verkopen.

Er is ook een kunsthoek in ‘De Husselmus’. Hier exposeren lokale kunstenaars. Ook deze objecten, schilderijen, etc. zijn te koop. Daarnaast biedt ‘De Husselmus’ plaats aan ‘Sproetjes’, een winkel die tweede-hands kinderkleding verkoopt.
En dan is er nog een uitgebreid assortiment aan platenspelers (originelen uit de jaren ’60, ’70 en ’80) en een grote collectie vinyl langspeelplaten.”

 

Grote variatie

Rina: “Er worden spullen aangeboden die door particulieren, ambachtslieden of webwinkels, zijn gemaakt of verzameld. Hierdoor wisselt de collectie voortdurend. ‘De Husselmus’ is een kleurrijke, overdekte en permanente fair met een breed assortiment. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Kom lekker snuffelen in onze shop-in-shop, de kans is groot dat u unieke stukken tegenkomt.”

 

Kracht

Rina over het idee achter de winkel: “Het concept ‘shop in shop’ maakt het voor klanten heel aantrekkelijk om regelmatig binnen te lopen. Mensen zoeken bij ons soms heel bewust naar één specifiek item. Dat wordt ook versterkt door de wisselende collectie. Maar voor het zelfde geld lopen ze met iets heel anders, maar zielsgelukkig met hun vondst, de deur uit.”

 

Wat vind jullie leuk aan het werken in de Husselmus?
Rina: “Namens alle vrijwilligers kan ik zeggen dat een ieder zich heel betrokken voelt bij het wel en wee van onze winkel. Het contact met mensen en de gesprekken die spontaan ontstaan maken daar een groot deel van uit.”
Hoe zien jullie de toekomst? Hebben jullie plannen of doelen?
“De winkel draait goed. We zijn telkens in beweging. De komst van elke nieuwe huurder of vrijwilliger is een nieuwe uitdaging en biedt nieuwe kansen”.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Rina: “We zijn erg blij met de initiatieven van de Varsenerstraat en Varsenerpoort. Dit werkt wervend. Er komen nieuwe impulsen.”